Dag 13 Sexy time - Reisverslag uit Knysna, Zuid-Afrika van Kirsten Fijneman - WaarBenJij.nu Dag 13 Sexy time - Reisverslag uit Knysna, Zuid-Afrika van Kirsten Fijneman - WaarBenJij.nu

Dag 13 Sexy time

Door: Kirsten Fijneman

Blijf op de hoogte en volg Kirsten

01 Augustus 2013 | Zuid-Afrika, Knysna

We hebben vanochtend een lekker ontbijtje op en zijn daarna naar het Addo Elephant Park gegaan waar we veel dieren hebben gezien! Vlak na binnenkomst kwamen we al langs een paar wrattenzwijnen en een valk. Daarna zagen we een groepje zebra’s waarvan twee zebra’s gezellig aan het knuffelen waren. Een stukje verder zagen we een vrouwtjes struisvogel rond paraderen en ineens kwam er een mannetje snel onze kant op. Mark was bang dat hij de auto aan zou vallen, maar hij had hele andere plannen! Hij had het vrouwtje zien wapperen met haar vleugels en hij besloot er bovenop te kruipen. We hebben vol verbazing zitten kijken hoe ze struisvogeleitjes aan het fabriceren waren. De struisvogels hadden een hoge potentie, want toen we even later wegreden speelde het tafereeltje zich een paar meter verder weer opnieuw af. Er stonden ook twee wrattenzwijnen en een mangoeste bij te spieken. Tussendoor zagen we nog meer zebra’s met een veulen en een hoop leuke vogels. Toen we de berg op wilden rijden kwamen we een groep kudu’s tegen met enorme hoorns. De hoorns van kudu’s groeien naarmate ze ouders worden in krullen en kunnen wel zo’n 170 cm lang worden. Volwassen kudu’s hebben maximaal 3 krullen. Heel mooi om die grote geweien te zien. Bovenop de berg konden we over een groot deel van het park kijken. We konden de olifanten in de verte zien lopen. Na even van het uitzicht te hebben genoten zijn we weer verder gegaan. We kwamen een moeder en babyolifant tegen. De moederolifant brak takken af voor de babyolifant, die er op zijn beurt weer kleinere takjes van maakte en ze in zijn mond stopte. Vervolgens kwamen we bij een waterplas waar veel dieren stonden te drinken. De olifanten waren lekker in de modder aan het rommelen en water aan het drinken met hun slurf. Ook de wrattenzwijnen wroetten lekker door de modder om af te koelen. Het was zo’n 30 °C vandaag, dus best warm voor een Zuid-Afrikaanse winterdag! Toen we richting de uitgang van het park gingen kwamen we nog een supergrote buffel tegen. De wrattenzwijnen die in de buurt waren zetten het op een lopen. Buffels zijn vrij onvoorspelbaar, dus toen hij richting de modderpoel ging besloten de zwijnen toch maar eieren voor hun geld te kiezen. Net voor vertrek kwam een olifant ons nog voorbij gewaggeld en daarna hebben we onze weg vervolgd naar Knysna. We zijn langs Port Elizabeth gekomen waar het water prachtig blauw was. Helaas zitten er niet genoeg uren in een dag, dus tijd om te stoppen hadden we niet. We hebben de Tuinenroute gereden en verschillende vegetatie gezien. Ook hebben we onderweg een paar bavianen gespot, maar een foto maken is lastig als je er met 100 km/hr vandaar scheurt. Leuk weetje; baviaan is in het Afrikaans bobbejaan. Jullie snappen de link wel ;) Om 17.30 uur kwamen we aan bij het Knysna Country House. We hebben rustig uitgepakt, wat foto’s gemaakt en zijn toen gaan eten bij het waterfront in het centrum van Knysna. Morgenochtend slapen we een keertje uit (nou ja, tot 8.00 uur) en daarna gaan we waarschijnlijk naar The Heads. Vanuit dit viewpoint kun je heel Knysna zien. Ook willen we even rondneuzen voor souvenirs, want morgen hebben we gelukkig maar een ritje van 2 uur. Voor de rest hebben we nog geen vaste planning, we zien het allemaal wel! Daarna rijden we naar Oudtshoorn voor één nacht.

Tot morgen lieve mensen! Liefs van ons

• 05 Augustus 2013 - 15:46

Trudy:

Hé mark en Kirsten...sorry dat ik nog maar weinig heb gereageerd!!! Maar ik lees netjes ieder verslag!! Leuk allemaal weer hoor!! Haha die struisvogels...kei grappig!!! Dat verwacht je niet dan...en super mooie foto's ook! Geniet nog van jullie laatste weekje! Dikke kussen van ons